Svar på kommentar

Vicky om Tips om hur man kan lära sig ett program:
Kan du tipsa eller nått om hur man gör så att sin häst inte vägrar vid hindren och tvärstannar. Den hästen jag rider är riktigt lurig med det! Fast jag vet inte riktigt om hon är rädd eller vad det beror på.
Och gärna hur man fårsin häst att gå i form, för du rider superbra o alla hästar du rider går liksom i form :D

 

Hej!
Egentligen så är det ganska svårt att svara på det med hoppningen eftersom jag inte sett hur du rider, eller vad hästen gör. Är det när du hoppar högre hästen stannar? För om det är det kan det vara så att hästen kan vara osäker på om den verkligen kommer klara det. Då tycker jag du ska sänka lite och kanske träna på självförtroendet hos hästen. När du tränat det ett tag, alltså inte efter en träning utan kanske efter två-tre träningar så kan du höja lite och verkligen rama in den för att säga att `` du klarar det´´ Hoppar den berömmer du och kan prova igen. Är det så att den stannar sen gör du egentligen samma sak med att rama in och berömma. Du kan också smacka lite precis innan hindret för att övertala det där lilla extra. När hästen gör som du säger och hoppat lite högre än vanligt så slutar du istället för att fortsätta, för då kan de bli så att den blir osäker igen och börjar stanna, och det vill du ju inte ;)

Formen då, det beror helt på vilken häst du rider. Vissa behöver mycket stöd i tygeln, vissa lite, samma med hur framåt hästen är. Är den väldigt framåt kan du behöva rida mer bakåt lixom. Typ göra mer halvhalter och sånt för att den ska lugna ner sig, medans lite segare hästar behöver mer framåtbjudning. Så därför kan jag inte säga precis hur man får en häst i form utan det lär man sig. Rider du på ridskola är det verkligen en bra chans att lära sig rida olika hästar i form för där är alla olika.
Men en sak jag verkligen är emot är sågning. Det är verkligen jättehemskt! Så vad du en gör, såga inte. Det är bättre för hästen att inte gå i form alls än att såga ner den. För gör du det går den ändå inte i ärlig form och har inte med sig bakbenen eller ryggen alls utan går bara och böjer på nacken. Sågning förstör hästen och gör den hård i munnen och det gör den ännu svårare att få i form i framtiden.

Tack så mkt! De värmer ! :D :D

Hoppas du har lite nytta av detta iaf.

Kram!


(Bild tagen från google)


Kommentarer
Postat av: Vicky

Tack så jättemkt för tipsen! :D

2011-06-23 @ 23:38:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0