Sorry för dåliga uppdatering.

Men, jag har faktiskt en anledning. Igår var ja ghela dagen på lisse med en komnpis och kolla på lotta. Och idag provred jag massa hästar på Fenix park. Hehe, säger inte mer än så;)

Nu är det ny vecka och nytt tema. Denna vecka kör vi på ``hästar på sommarbete´´ intressant? Mer kommer senare .

Kram!

VI HAR HITTAT ETT STÄLLE ATT BYGGA EN TERRÄNGBANA PÅ!

Jag och en annan stack ut med Putte och hittade ett ställe att bygga en terrängbana på. Inte lika bra som förra men ändå bra :D
Nu blire å bygga av! :D:D:D

Hur man knoppar- steg för steg

1. Börja med att kamma ut manen ordentligt.2. Dela upp manen i lika stora tofsar.3. Fläta sen alla tofsarna. Tänk på att fläta hårt, både för att det blir enklare att göra knoppen och för att det blir grymt mycket snyggare.

Här ser ni skillnaden på en lös fläte och en hård fläta. Ni ser skillnaden att den högra blir mycket snyggare?

 

4. Sen när du flätat alla börjar du knoppa.

Först viker du en gång...


Sen en gång till...För att få den att fästa sätter du en snodd runt.

Såhär blir resultatet:

Lite tips och trix:

- Gör gärna knopparna på mitten av halsen lite större, då blir även böjen på nacken när du rider hästen i form större.

- Använd vita snoddar på en vit häst och svarta på en svart. Blir mycket snyggare då, och man ser dom inte lika tydligt. Det finns även bruna snoddar som passar på fuxar. Ta den som du vill ha! Rosa kan också vara fint om du matchar med pannband, schabrak och andra rosa detaljer.

Knopparna är inte i världsklass, hehe, dom flesta kan göra bättre än jag ;)

Kram! :D


Film från när jag tävlade Putte

Eftersom jag fortfarande inte lärt mig hur man lägger in filmer på bloggen så länkar jag till youtube.
Här är iaf när jag tävlade Putte, ko ihåg att han bara gått i form i ca 1 månad och kunde varken gå i form i traven eller galoppen när han kom. På filmen ser man vilka framsteg han gjort på den korta tiden.
Förresten är filem väldigt suddig, men vi filmade med en mobilkamera xD
http://www.youtube.com/watch?v=Or3zI-svZFc


Kram! :D

Ny header

Som ni ser så har jag gjort en ny header. Den är bara tillfällig och därför är den lite suddig. Måste nämligen komma på hur man gör mer piknic.

Kram

Tanken idag

Senare idag tänkte jag lägga in ett inlägg om hur man knoppar, med bilder och allt ! :D Putte kommer antagligen få vara modell ;) Grejen är att jag måste komma ihåg att ta med mig kameran bara, för den glömmer jag alltid.
Iaf, det kommer och så tänkte jag lägga in lite om dom olika teman som jag tänkte ha på bloggen. Ni får gärna komma med förslag för än så länge så har jag kommit på 2 stycken, 3 med det temat jag har nu. Inte så mycket och därför vill jag veta vad ni vill att jag ska skriva om.


Denhär tänkte jag ha som header, men den blir enorm just för att den e så lång. Eller de kanske inte stör er? Om ni vill så kan jag prova lägga upp den så får ni se hur det blir :)

Kram!


Lite random, men jag har inget annat att skriva om

Som ni ser på överskriften så skriver jag lite random saker som egentligen inte hör hemma här, men tänkte att de kunde vara lite roligt. Typ lite olika dagboksgrejer från när jag var liten. Notera att det är stavfel och inga punkter xD

- Idag var jag på ridningen jag red tasmina vi rider samma häst 4 gånger detta var 3 gången vi hoppade det är skojj och så sa sofia att vi skulle rida barbaka nästa gång för det är sista gången för terminen. När vi hoppade så fick jag skänkla på tasmina hela tiden för hon stannar alltid vid hindret och sen går hon över det så jag fick skänkla på henne hela tiden så det inte skulle bli så men det blev det ändå fast sista gången fick jag lite fart på henne och hon hoppade över hindrerna utan att stanna först. -


- Idag var jag på ridningen jag red tasmina och jag fick gör iårdning henne för första gången det var bra tycker jag. vi red ut vi skrittade, travade och galopperade det var första gången vi galopperade när vi är ute och rider.


HAHA! så skojj att läsa! :D Tyvärr så hittade jag inte min gamlagamla dagbok med ännu äldre saker i. Får leta reda på den ;)

 

Kram! :D


Frågestund

Eller frågestund och frågestund, tänkte iaf att ni kunde kommentera detta inlägget med massor av frågor. Det kan vara privata eller om det är något nu vill ha tips om. Allt för att jag inte ska bli uttråkad :)

Kram!

Tråkigt

Som jag skrev i tidigare inlägg så skulla jag och två andra bygga en terrängbana. A, vi gick ut i skogen och hitta ett asbra ställe där vi började rensa på grenar och andra saker som var i vägen för hindrena. Vi hade kanske varit där i tio minuter när jag och en annan skulle lyfta en ganska stor gren och gissa vad som bor där? Jo, där bor jordgetingar och dom var inte direkt glada. En av oss blev stucken och vi andra sprang! Tack å lov så låg det precis vid stigen så vi behövde inte springa så långt. Hon som blev stucken mår bra och vi alla lever, men en sak kan jag säga och de e att vi inte går tbx dit igen! Antagligen kommer ingen av oss våga leta efter ett nytt ställe ifall de bor jordgetingar där också.
De e väldigt synd, för det hade varit sjukt kul att kunna hoppa lite terräng ibland...


(bild tagen från google)

DissarIdag dissar jag när andrapriset är bättre än förstapriset. Då vill man ju hellre komma tvåa och det ska man ju inte. Man borde satsa på att vinna ;)

Kram!

Kalender


Bildbomb - Tävling BilldalSom ni kanske fattar, älskar jag bilden! :DÄrevarv, och jag red inte i form ;)Ser alltid lika efterbliven ut på sånna här bilder xD¨Galet trött på bilden...


Äntligen kom bildbomben från tävlingen. Hoppas ni inte väntat ihjäl er :) Förhoppningsvis kommer bilderna på mig och Putte också snart :)

Svar på kommentar

Vicky om Tips om hur man kan lära sig ett program:
Kan du tipsa eller nått om hur man gör så att sin häst inte vägrar vid hindren och tvärstannar. Den hästen jag rider är riktigt lurig med det! Fast jag vet inte riktigt om hon är rädd eller vad det beror på.
Och gärna hur man fårsin häst att gå i form, för du rider superbra o alla hästar du rider går liksom i form :D

 

Hej!
Egentligen så är det ganska svårt att svara på det med hoppningen eftersom jag inte sett hur du rider, eller vad hästen gör. Är det när du hoppar högre hästen stannar? För om det är det kan det vara så att hästen kan vara osäker på om den verkligen kommer klara det. Då tycker jag du ska sänka lite och kanske träna på självförtroendet hos hästen. När du tränat det ett tag, alltså inte efter en träning utan kanske efter två-tre träningar så kan du höja lite och verkligen rama in den för att säga att `` du klarar det´´ Hoppar den berömmer du och kan prova igen. Är det så att den stannar sen gör du egentligen samma sak med att rama in och berömma. Du kan också smacka lite precis innan hindret för att övertala det där lilla extra. När hästen gör som du säger och hoppat lite högre än vanligt så slutar du istället för att fortsätta, för då kan de bli så att den blir osäker igen och börjar stanna, och det vill du ju inte ;)

Formen då, det beror helt på vilken häst du rider. Vissa behöver mycket stöd i tygeln, vissa lite, samma med hur framåt hästen är. Är den väldigt framåt kan du behöva rida mer bakåt lixom. Typ göra mer halvhalter och sånt för att den ska lugna ner sig, medans lite segare hästar behöver mer framåtbjudning. Så därför kan jag inte säga precis hur man får en häst i form utan det lär man sig. Rider du på ridskola är det verkligen en bra chans att lära sig rida olika hästar i form för där är alla olika.
Men en sak jag verkligen är emot är sågning. Det är verkligen jättehemskt! Så vad du en gör, såga inte. Det är bättre för hästen att inte gå i form alls än att såga ner den. För gör du det går den ändå inte i ärlig form och har inte med sig bakbenen eller ryggen alls utan går bara och böjer på nacken. Sågning förstör hästen och gör den hård i munnen och det gör den ännu svårare att få i form i framtiden.

Tack så mkt! De värmer ! :D :D

Hoppas du har lite nytta av detta iaf.

Kram!


(Bild tagen från google)


Men hallå!

De verkar som att blogg.se dampar igen. Jag kan inte lägga upp bilder... Och jag som tänkte ladda upp en bildbomb.
Förhoppningsvis kommer den snart.
Kram...


Mina planer idag

Jag å några från stallet hade tänkt att stick ut i skogen och bygga en terrängbana! De låter la najs? De svåraste blir väl egentligen att hitta en stig vi kan bygga på, som ingen brukar gå på. Det hade ju varit lite roligt att typ blockera en väg elr nåt xD Aja, äre nån som har nåra ideer på hinder som är roliga?

Idag kommer också en blidbomb då jag tävlade på Billdal för hundra år sen. Har ju lovat er bilder så nu kommer dom. Förhoppningsvis kommer det också en hiss/diss idag :)

Kram


Tips om hur man kan lära sig ett program

När jag ska lära mig ett program inför en tävling brukar jag inte komma på de förren kvällen innan och det är inte bra. Eller inte för mig iallafall. Jag är inte så kommaihågig av mig så jag måste börja träna flera dagar innan.

Iaf, när jag ska lära mig ett program brukar jag först lära mig vilken gångart som ska vara vart och vad man ska göra vart. Eller på ett ungeför iallafall för sen tränar jag in exakt vart. Vilken bokstav man ska fatta och vilken man ska sakta av. För det är inte roligt att få avdrag bara för att man är lite sen med fattningen eller vad det nu kan vara. När du sen kan programet hyffsat kan du antingen tänka igenom det några gånger eller så kan du spinga det i tex. vardagsrummet. Själv sprang jag det jag skulle rida på gräsmattan. Hehe. Gör detta i några dagar tills tävlingen sen borde du kunna programet utantill.

Kram!


Sötnos <3


JAG kom på en grej

Jag har kommit på en liten rolig grej. Att varje vecka ha ett tema jag skriver om. Som tex. denna vecka kan jag ha tävling eftersom jag tävlade i helgen, och då skriver jag om allt man kan tänka sig i en tävling. Även hiss/diss kommer vara om något på eller inför en tävling. Låter det intressant? Okej, jagvet att jag inte är jättebra på att fullfölja det jag kommer på, men denna gången ska jag verkligen verkligen försöka. Såklart kommer det nog inlägg som inte har med temat att göra, men dom flesta kommer vara om just den grejen jag väljer at ha som tema. Ni får såklart också komma med olika teman ni vill att jag ska skriva om. Ta något ni vill veta eller kanske lära er mer om.

Tänk på saken och kommentera sen.
Kram!


Hjälp!

Hallu!
Jag tänkte lägga in filmen från när jag tävlade Putte, men jag har ingen aning om hur man lägger in den från mobilen till datorn. Så ifall ni vill se den vore de awesome ifall ni berätade hurman gjorde. :)

Kramar!

!

Nu måste ni verkligen säga vad ni vill att jag ska skriva om! Börjar få slut på ideer och vill inte stänga ner bloggen bara därför.

Kram!

Början på en bildbomb!


Älskar bilden enormt mycke! <3Duvet vad jag känner! <3

Kalender


Tävling 19/6-2011

Framridning:

På framridningen var han verkligen jättefin! Han har typ aldrig gått så bra så han var superduktig och jag supernöjd. Detta gjorde då att jag kände att det faktiskt fanns en chans att han gick bra på banan. Egentligen fick jag en ganska kort framridning, eller kort var den väl inte, men jag skrittade ganska mycket vilket jag tror var bra för han blev inte alltför trött.

På banan:

 

Han var verkligen SUPERDUPERJÄTTEDUKTIG på banan. Han gjorde sitt bästa och lyssnade på mig jättebra. Som sagt så var han inte så trött vilket var bra, fast jag tror nog att han inte skulle gjort lika bra ifrån sig om jag hade ridit fram längre. Jag var iallafall jättenöjd med honom och faktiskt första gången var jag nöjd med min ridning.
Måste också lägga till att han faktiskt aldrig varit i den manegen själva banan var och han blev inte rädd en ända gång, eller jo, fast det vara bara när dom stängde porten och det kan jag förstå. Men sen var han super lugn och brydde sig knappt om nåt. Duktiga polle!

Resultat:

 

A, det vill jag väl egentligen inte prata om för domarn var verkligen sååå orättvis! Fick skitdåliga procent och tycker jag förtjänar mer, men vad ska man göra? Vissa domare favoriserar vissa hästar för att dom är söta eller liknande, och det tycker jag bara är så lågt! Men iaf, jag är nöjd över Putte och hoppas verkligen jag får starta han en gång till nångång för han kan nog komma långt!

Gulligull!


Fler bilder kommer när jag fått dom.

Älskar dig Putte <3


Tagga!

Tagga tävlingen imon! :D Grymt kul, OCH Putte gick ganska bra idag så det finns en chans att vi inte hamnar sist. Hehe, knopparna blev bara såå gulliga! Han har typ skaft av halva manen så vissa knoppar e stora och andra pyttesmå. Lägger upp bilder från tävlingen imon :)

Var på Börjes idag där jag köpte, ett par ridbyxor, ett par ridhandskar och ett schabrak. Hoppas på att det blev rätt storlek bara. Köpte full så jag hoppas pollen passar i den. Bilder kommer imon. :D

Kram!

Han e ju så söt! <3

Kalender


Tips om tävlingar - Vad som kan vara bra att ha med sig

Till hästen:

 

Sadel - Det går inte att tävla utan sadel
Träns - Samma sak som med sadel, lite svårt att styra hästen utan ett träns
Benskydd - Om hästen behöver på framridningen, glöm inte att ta av dom innan du går in på banan
Täcke - Om det är kallt ute
Mat - Hästen orkar inte utan sin mat. Ta med det den brukar få, kan vara bra med extra kraft eller liknande för energi
Nummerlapp - Man måste ha en nummerlap, även när man lastar ut. För om hästen sliter sig ska man kunna kolla på den och veta vem som äger hästen. Har man inte tror jag att man kan få böta.
Sårgrejer - Ifall hästen skadar sig
Transportskydd - Minskar risken att hästen skadar sig i transporten


Till dig

Kavaj - skulle se konstigt ut att tävla utan kavaj

Hjälm - Du får inte rida utan hjälm

Ridstövlar - Vem vill rida i ridskor på en tävling?

Vita ridbyxor - Inge roligt att rida utan, då blire kallt

Ridvantar - Snyggt

Spö - Ifall det behövs, beror på vilken häst du rider

Krimskrams - Krimskrams kan vara, sporrar, rosett till håret, plastrong osv. Sånna saker som inte behövs men gör att det blir snyggare
Som ni kanske listat ut så är detta till en dressyrtävling och jag kan ha missat nåt. Men detta är det som jag tänker på först. Sen ska man såklart inte glömma hästen heller. Haha, har hört att det hänt ett antal gånger. Man är så nervös och planerar allt, sen glömmer man hästen. Skillat säger jag då! :D
Iaf, som ni vet så finns det ingen bok som säger att detta ska man ha med, men det är det jag skulle packa ner.

Kram! :D


Kalender


Bildbomb 1 - barbackaHehe, skulle se hur lång jag blev när jag drog ner tån ;)Gulligull pollen!
Kram!

Bläbläblä

Hade Julle idag så jag red ut med Frida och Putte. Allt gick bra förutom att Julle blev rädd för spöken minst hundra gånger. Gulliga polle!

Har verkligen varit där hela dan! Men det känns inte som det, tiden bara flyger iväg! Ibland kan det vara så att man kommer, fixar höpåsar och sen snackar med alla, sen inser man att man har varit i stallet i 4 timmar men inte gjort nånting! Därför är det så himla gött att ha lov. Man slipper tänka på läxor och att inte komma hem allför sent. Nu bara är man och kommer å går som man vill lixom. ASGÖTT!

Detta inlägget kommer bli kort och tråkigt men jag lovar att bättra mig nu till sommarlovet. Ska försöka få nån som tar kort imon när jag tränar med Putte så ni får se hur det går och kanske se skillnad från när jag red han första gången.

Kram alla! :D


Dissar

Idag dissar jag stolsits i hoppsadel. Det är verkligen jättefult! Fast i dom flesta fallen så tänker man inte på det. Så alla som sitter i stolsis, försök få bort det, för det är inte skojj!
Kram!


Putte idag

Ridningen på Putte idag gick inte alls som jag tänkt mig. Eller han gick skitbra i högervarvet och gjorde vad jag bad om, men i vänster var det som att han glömt allt. Helt tomt lixom. Han var stel, sket i skänkeln och svängde inte när jag svängde lixom. Fast jag tror mestadels det beror på att jag rider mycket sämre i vänstervarvet, och så har han det mycket enklare i höger. Inte alls nån bra kombination...
Men förhoppningsvis skörper vi oss båda till på söndag.

ÄNTLIGEN hade vi skolavslutning idag. Så himla trist när brorsan fick det en vecka tidigare och log å sov när jag hade lektioner, men nu har jag också sommarlov. Göttans! Fast egentligen känns det inte som att vi har sommarlov, helt overkligt egentligen.

Har också valt en häst nu som jag ska hyra. Men jag kommer inte säga vem det är så ni får längta lite tills jag tar hem den. Haha, alla i stallet försöker psyka mig för att jag ska försäga mig, men nej, det händer inte! Mohaha! xD


Kalender


Chilldag

Gud vilken chilldag vi hade idag. Började vid kvart över åtta och städade till nio. Sen såg vi på due date och sen gifck vi hem. Göttans! Nu ska jag bara slappa tills jag går till stallet.

Hare!
Kram!

Se den ifall ni vill se en konstig men rolig film. :D


5 saker jag längtar till

  • Providning torsdag- Ska provrida Nice igen för att se om jag verkligen verkligen inte vill ha henne.
  • Sommarlov Onsdag- Om ni undrar varför jag längtar till sommarlovet vet jag inte vad jag säger... xD
  • Hämtar hästen- Det kommer bli efterblivet kul!
  • Tävling nästa helg- Både längtar och längtar inte. Men det kommer bli sjukt kul, första tävlingen med Putte och jag har bara ridit honom i några veckor.
  • Åka till Ullared- Längtar tills jag ska köpa alla täcken mm. Typ de roligaste av allt ;)Kram!

 


Gjort en kalenderSom ni kan se så har jag gjort en kalender som jag kryssar för varje dag. Den visar hur lång tid det är kvar tills jag hämtar hästen. Vet inte exakt vilket datum det blir, men jag chansar på den 20.

Kram!


En vecka kvar

Precis idag är det en vecka kvar till tävlingen med Putte. Tror faktiskt det kommer gå ganska bra om Putte är lika duktig som han har varit dom senaste gångerna. Kan inte direkt träna in nåt nytt nu eftersom jag bara ska rida honom tvp gånger innan själva tävlingsdagen. Fast som sagt så nöjer jag mig med att han går hyffsat och att vi lyckas rida genom hela programmet utan alldeles för tydliga missar. 

Det enda som gör min en aning orolig är att jag inte vet om dom fått min anmälan. För man skulle skicka in den på mejl och min dator dampade lite när jag gjorde det så jag vet inte, förhoppningsvis så har dom fått den. Har ju inte heller fått nåt svar, men jag hoppas på det bästa. Ska försöka få nån som filmar ritten och kanske tar kort på framridningen så ska jag lägga in massvis med bilder. :D

Ska även provrida Nice igen på torsdag för att verkligen bestämma mig ifall jag vill ha henne. Vill jag inte så får jag fortsätta leta vidare. Förhoppningsvis blir det hon för då slipper jag vara stressad över att hitta en häst. Det är ju inte så långt kvar innan vi åker till stugan nu. Men det löser sig nog.


Kram! 

Sorry

Tycker att min blogg har blivit ganska tråkig och antar att ni också tycker det. Men det finns egentligen bara en enkel simpel lösning på detta. Jag behöver skriva mer och ni behöver ge mig ider om vad ni vill läsa om. Ska jag fortsätta skriva tråkiga vanliga inlägg eller vill ni ha något tips av nåt slag? Kanske en bra hoppövning eller liknande. Okej, nuvet jag att jag är dressyrryttare, men jag kan ändå lite hoppning. Hehe :D

Kan också ordna tävlingar, frågestunder eller hissa och dissa. Kom med förslag så skriver jag :) Kan också be nån ta kort när jag rider nån dag så kan jag lägga upp en bildbomb.

Kram!:D

 


Nicht at home

Hello!
Sitter hos en kompis just nu för ska sova här. Kan då tyvärr inte lägga in en bild eller så och detta får bli ett kort litet inlägg för att inte tråka ut han xD
 
Red Putte idag och han gick faktiskt jättebra! Tränade också lite gymkhyana, men han är livrädd när man ska sätta på+ muggen på hinderstödet. Hehe, lille pollen! :D
See you!
Kram! :D


Tips om provridningar

Tänkte tipsa om provridningar idag, just för att det är det jag håller på med för tillfället. Tänkte skriva lite simpla grejer som vad man ska tänka på osv.

Det första man egentligen ska tänka på innan man ringer någon uthyrare eller säljare är väl egentligen att man ska veta vad man vill ha. Eller på ett ungefär iallafall. Bra saker att fundera ut kan vara: storlek, inriktning och om man vill ha en lite mer framåt häst eller en som är lite lugnare. Med inrikting menar jag om man vill hålla på med dressyr, hoppning eller kanske båda.
Innan man ringer kan det också vara bra att läsa om dom hästarna som finns, och på det sättet bestämma vilka man vill provrida. Då blir det både enklare för dig och uthyraren. Förhoppningsvis hittar du den häst du vill ha bland dom eller inte. Om inte så kanske uthyraren har några förslag efter att ha sett dig rida och då kan du provrida dom också.

Innan du bestämmer dig ska du verkligen tänka på om det är den häst du vill ha, för det skulle inte vara jätteskojj att ta hem en häst man sen kommer ångra att man tog. Såklart så kan det vara så att hästen är precis som du vill ha den när den är hemma och jättekonstig när du flyttar den. Så tänk på det någon dag och ta inte den första du rider, om inte det är den du verkligen verkligen vill ha. För i dom flesta fallen finns det en bättre häst du hellre vill ha. Sen kan du också provrida flera och ta den du provred först för att den är bättre för dig eller så.

 

 

Ja, hoppas ni får lite användning av detta och som vanligt så är det jag som tipsar och har inte tagit detta från nåt annat ställe. Ni behöver inte följa det om ni inte vill heller.

 

Kram! :D

 


När jag provred Nice 8/6-2011


Provridning på sjöis

Provred idag då som ni alla redan visste. Red 6 stycken.
Den första heter Bombibitt, och nä, den blev det inte. Han var väldigt snäll å så men jag vill ha en framåt häst och det kan man inte precis säga att han var. Sen när jag skulle fatta galopp galopperade han ett galoppsprång och sen var det dött lixom, han stannade så jag sket i det och gick till nästa som heter Nice. En väldigt ung ponny som var vinglig och känslig, men hon var ändå rolig och typ den stil jag gillar. Så jag funderade på henne lite, men nu är jag inte så säker längre. Troligtvis blir det inte hon heller. Om jag inte hittar nån annan kanske jag tar henne om hon är kvar då.
Sen efter henne red jag en häst som heter nåt som börjar på C, också en unghäst men verkligen tvärtemot Nice. Hon var väldigt gullig och så men lite lugnare. Sen red jag nån som heter nåt i stil med Pharma, hon var också unghäst och speciell. Kan typ inte förklara hur hon var, förutom väldigt ungig av sig, men gullig och liten.

Efter det blev det en häst som heter Latte, inte riktigt min stil det heller.

Efter det tror jag att jag red Nice igen just för att det var henne jag funderade på, så att jag skulle få känna på henne igen lixom. Och det var då jag slutade vara så säker. Kan inte förklara varför men hon var för ungig av sig lixom.

Och eftersom jag inte hittat nån jag riktigt gillade så provade jag Yoga en liten rund ponny. Haha, så gullig.

 

Men så tyvärr så hittade jag ingen häst där så jag letar vidare, fast jag är liite panikslagen för att jag kanske inte hitar nån och då blir jag inte så glad... Aja, jag får ta de som de kommer ;)

 

Vill ni se bilder så gå in på www.sjois.se


Ingen skola idag...

...För jag ska å provrida igen! Åker dit med Bella so också ska provrida så det kommer bli grymt!! :D

Som jag sa igår så var jag på en studentgrej och det var trevligt, just därför skrev jag inget på kvällen. Red inte heller igår så jag har inget att skriva om i stallet heller.
Iaf, när jag kommer hem skriver jag ett inlägg och provridningen och så kanske jag slänger in ett tips. Fast det beror ju såklart på om ni vill veta något? Kom mee ideer.

Kram!


Studentgrej

Nu åker jag iväg till en studentgre, skriver ett inlägg ikväll om jag inte kommer hem allför sent
Kram!

Nytt på bloggen

Som ni alla ser eller sett så har jag infört en liten ny kategori som heter ``jag tipsar´´ och det innbär att ´jag tipsar, inte svårare än det låter egentligen. Jag kommer tipsa om sånna saker som jag kan tycka är bra att veta och saker ni vill veta.
Så om ni har något ni behöver tips om så kan ni säga till
Kram!

Tips om longering

Alla har väl varit med om att hästen inte stannar när man longerar. Man säger ptroo varv efter varv och hästen saktar inte av. Det kan ju bero på att hästen helt enkelt dummar sig och hellre vill springa eller så kan de vara så att hästen faktiskt inte förstår dig, att den inte har lärt sig att ptroo betyder stanna. I båda fallen så är det sjukt irriterande att hästen inte saktar av, för man vill inte springa fram till den och ta tag i grimman. Det är farligt och gör man det skulle jag säg att man inte är speciellt smart.

Så om jag nu står i mitten och longerar en galopperande häst som inte saktar av så skulle jag nog börja med att säga ptro och se om det funkade. Annars skulle jag fortsätta säga det och korta linan så att vilten blir mindre och mindre, för en häst kan inte galoppera i en hur liten volt som helst och skulle då vara tvungen att sakta av, och eftersom man samtidigt säger ptroo så fattar hästen att det betyder sakta av. Självklart ska man sen berömma hästen om den gör rätt.

Hoppas nu nu får nytta av detta men kom ihåg att det är nåt jag kommit på själv så det är inte hundra att det funkar.
Kram på er! :D


Länge sen sist.

Ja, nu var det ett tag sen jag skrev och jag hoppas alla vet varför. Om inte så drar jag det igen. Jag var hemma hos en kompis på skräckfilmsmaraton igår och sov över. Det var verkligen jätteskojj! Haha, vi var sju stycken och alla satt å tryckte i ett hörn när vi såg barnhemmet. Den va skitläskig, men ändå bra, man liksom hängde med i handligen och det gjorde man inte i filmen vi såg innan den, så himla konstig... :D Men vi hade det mysigt och åt tonvis med godis ;) Så för första gången på hundra år så är jag inte godissugen, och jag lovar, de är inte likt mig :)
Sen efter filmerna sov alla förutom en över och det var också skitskojj, stackars Frida som missa resten, för vi hade de galet kul å Klara blev kär i en groda som heter Michael Lackson, och han kan dansa som Michael Jackson. Okej, jagvet, lite konstigt men typ alla gick på sockerkickar xD
Och bara för att jag hade somnat när vi skulle sova så missade jag när Sabbe låtsades prata i sömnen, hmm...

Iallafall. Red Putte idag och det gick GALET bra! OMG! Hästen har aldrig gått så bra, inte med mig iaf ;) Tränade inte på så mycket utan red runt lite bara för de va sjukt varmt så jag orka inte. Men jag är nöjd så imorgon blire att träna på något, kanske längnningar eller nåt annat han inte kan. Eller han kan nog, bara att jag inte kan sitta ner när han ökar för han är sjukt skumpig och jag är sjukt kan-inte-sitta-ner-på-en-skumpig-häst HAHA!

Kram!


Myskväll med tjejorna

Blir ett litet kort inlägg idag för jag ska iväg till en  massa kompisar och kolla på film. Skräckfilmer tror jag de blir. Haha, jag som är liiite lättskrämd xD Aja, de kommer iallafall bli skojj.

Skriver mer imorgon om hur de gick, eftersom jag ska sova över också.

Kram! :D

Provridning King

Har nu provridit King och det gick helt okej. Han var stor, som sagt fast kändes ändå mindre när jag satt på. Haha, allt började med att jag skulle hämta honom från hagen, och ja, de gick väl sådär. Han ville inte komma in och sprang iväg och töntade sig. Så gullig! Men tillslut fick jag iallafall tag på honom och gick in i stallet för att göra iordning honom. Där gnäggade han HELA TIDEN! Antagligen för att han kände sig ensam, vilket jag kan förstå. Han verkade inte precis vara en häst som trivs att vara ensam, utan han vill ha en kompis med sig hela tiden.

Ridningen gick väl helt okej, för man kan ju inte precis förvänta sig att de ska gå superbra första gången man rider hästen. Dessutom var han spänd och ja, de säger väl allt.Sen provade jag att hoppa lite också :D

 
Men jag har ändå beslutat mig för att inte ta honom, det kändes inte rätt lixom, även om han var mysig att rida osv. Men jag tror nog ändå att jag hittar en annan häst jag vill ha :D Ideer?

Kram!


ideer?Har gjort sånnahära nu, men jag ska göra om dom. Tänkte om ni har nåra ideer om hur dom kan se ut? Vill att dom ska bli så bra som möjligt och de här är inte bra... IDEER NU! :D

Kram!


AHH!!

JAG KAN INTE SE MIN STATISTIK! STÖRANDE!

Snart är det provridning!

GUD vad jag längtar till provridningen! Bara typ en dag kvar, sen blir det bara att hoppas på att de funkar.

Lille King :D De e nån gammal bild vi fick från ägaren.


NÖJDELINÖJDNÖJD!

Har varit hemma från skogan idag för jag har inte mått bra alls, är skitförkyld och ont i halsen, nicht roligt!... MEn så kom jag på att jag hade Putte så jag gick upp typ halv tolv för att ta honom, och det var asskönt för det var knappt någon där. Putte gick asbra och vi tränade på halter från trav. Han har talang! Jäklar vilka halter han kan göra! Som om han tränat på de hela livet! <3 Är jättesupermegaskitnöjd!!!! Längtar tills jag ska rida honom igen. :D

Gjorde typ klart allt på en halvtimma förutom ridningen så jag stog och borstade minst en timma. I vanliga fall brukar han gå runt en hel del för han tycker det kittlas, men har var supersnäll idag! :D Tror jag har blivit kör i hästen, bara så du vet Frida :D

Äre någon som vill ta kort nästa gång jag rider honom? Skulle vara grymt kul :D


Just nu sitter jag iallafall och kollar på nåt tråkigt tv-program.

Hare! Kram! :D


RSS 2.0