Vad tycker ni om månlandningen?

Sitter här och funderar på om månlandningen verkligen var riktig eller om den var fake. Vad tycker ni? För det finns jumassa argument om att den är fake, tex. att det inte var några stjärnor p¨å deras bilder, flaggan svajade och skuggorna var åt olika håll.
Tror själv att det är fake, men man vet aldrig. Hittar baramer och mer bevis på att det är riktigt.
Därför undrar jag vad nu tycker? Kan lägga upp ett längre inlägg med mer argument och bilder mm. ifall ni vill :D

Kram!


Galen uteritt

Red ut med Frida och Sabbi som hade Putte och Molly idag, själv hade jag Julle och det gick bra. Fast Putte och Molly va helt galna! Ville springa om Julle hela tiden. Haha, men vi klarade oss helskinnade tillbaka även om jag var nära på att trilla av en gång. Julle är typ tittig av sig och fick syn på ett spöke, så hon kastade sig ut på ängen och jag hade långa tyglar, satt och åkte med bara så jag var ju inte alls beredd. Jag tappade ena stigbygeln men lyckades ändå kravla mig fast så jag åkte inte av. Haha, slipper bjuda på tårta ;)

Hade tyskaprov idag, man kan säga att jag failade stort! För man skulle typ översätta ord vi aldrig någonsin hört eller visste fanns, inte jättelätt det kanske, men jag svarade på allt iallafall. Om det inte blir rätt är en annan sak :D

 

Kram! :D


Vädret suger

Vädret sög verkligen idag! Inte jätteroligt heller när Långben skulle tävla, blev svinkallt, men han skötte sig bra och dom fick bra placeringar! :D
Red Hank också och det gick skitbra!

Kom på att jag har prov imorgon så jag borde nog plugga

Kram!
Lovade att lägga upp lite bilder på Putte, så här kommer dom :D


Bye bye

Nu sticker jag till stallet för Ebba ska tävla lilla Långben och jag hänger med! Skriver mer när jag kommer hem.


Kram!


10 frågor till en äkta horselover

 1. Hur många hästar har du ridit? - Hur många som helst! Kan inte räkna
 2. Har du någon egen häst? - Ne, men ska hyra hem en till hösten
 3. Har du några hästsaker hemma? Haha, en del ;)
 4. Deltagit i någon tävlning? - Ajemen :D
 5. Är du skötare/medryttare - Både och :)
 6. Vad väljer du? En galen storhäst eller en sur, seg tråkig ponny? - Antagligen hästen
 7. Vad väljer du? En egen gård där du är ensam eller hyra en boxplats där du känner alla? - Hyra boxplats såklart! :D
 8. Proa på ett stall eller i en klädaffär? - STALL!
 9. Om du hade en häst, skulle du kunna sälja den till ett bättre liv? - Ja, ifall det var tex en som skulle pensioneras så skulle jag nog sälja den till någon som vill ha en hagkompis eller liknande.
 10. Och slutligen, Är du en äkta horselover? - OFC!

 

 

Kopiera och lägg in på din blogg.


(Hade lite tråkigt bara, så hitta jag denna och tänkte att jag inte skulle ha tråkigt mer, haha!)


KM

Gud vad tiden gick fort idag! Gick till stallet vi 12 och så plötsligt var den 5 och jag hade en hel häst kvar. Skulle mocka, byta vatten, rida, höpåsar osv. Hade nämligen både Julle och Putte idag. Julle red jag ut i skogen med och det gick bra, förutom i början då hon fick för sig att backa in i Citizen. Hon har nämligen en tedens att sparkas så jag fick liiite panik, men det gick bra och vi kom iväg. Sen red vi den korta slingan som tar kanske max 45 min?

Fast innan det red jag Putte och jag ska faktiskt vara med på KM med honom, det kommer bli intressant... Provade Ebbas dressyrsadel för att se om han kunde ha den, hade inte varit så skojj att rida i en hoppsadel på KM i dressyr, haha lite rolig kombination där.
Den passade ganska bra iallfall så det blir att rida i den. Måste själv vänja mig, men det går nog bra! Kommer se lite lång ut men jag hoppas på att dom inte drar av allt för mycket på det, jag är ju trots allt inte för tung.
Lb:1 tror jag att jag ska rida. eller så blir det Lc:1, så det är inte så svåra program iaf. Denna gången ska jag inte sätta för stora krav på mig själv, för då blir jag bara besviken, och jag har faktiskt bara ridit honom några enstaka gånger så jag blir glad om vi tar oss igenom programmet och att han går hyffsat bra. Förhoppningsvis blir det placering, men det tvivlar jag på eftersom det är några sjukt duktiga som antagligen ska vara med.

Ridningen idag gick bra och jag fortsatte med att öva skritten och även lite galopp. Han gick hyffsat. Haha, red barbacka idag igen ;) Frida tog kort så jag hoppas på att jag kan få dom snart. Men skratta inte, jag vet att jag ser för lång ut! :D

Kram!


Fredag 27/5

Red Putte idag och det gick superdupermegajättebra! Red barbacka så jag tränade mycket på skritten och gjorde minskade och ökade volter, skänkelvikning, och lite bakdelsvändningar. Han gick asbra i slutet så jag är skitnöjd! Tränade även lite galoppfattningar i slutet så han skulle få springa lite.
Eftersom jag även ska rida honom imorgon så tänkte jag fortsätta på det jag började, alltså barbacka och skrittarbete.

Jag kan faktiskt tycka det är roligare att träna mycket i skritten än i tex. galoppen, eller det beror på häst, men på dom flesta är det roligare med skritten. Dom flesta tycker det är konstigt för dom tycker för det mesta att galoppen är roligastm dom vill att de ska gå fort. Fast jag tycker att galoppen är roligast i skogen såklart, där ska det få fort! :D Haha! xD

Skriver mer om imorgon sen! (Lördag)

Kram! :DHar inga kort på Putte så det får bli en på Kasper, men jag ska fixa! :D


Dissar

 

Tänkte dissa färgade/mönstrade stigbyglar, tycker själv det är skitfult och har för mig att dom är ganska dyra också. Dessutom är dom klumpiga och stora. Visst kan det vara charmigt att ha det på skojj nån gång, men jag skulle aldrig köpa och använda ``på riktigt´´

Kram!


Ett litet tråkigt inlägg

Idag fick vi rida på praon. För mig gick det superbra! Hoppade Smilla i en vuxengrupp, så charmigt! :D Haha, vuxna är så roliga, skrattar åt varandra typ.

Nu är det bara en vecka kvar tills jag ska provrida, det kommer bli superkul! Hoppas på att det blir han just för att alla rapporter som skrivits om honom är ganska bra.

Lägger in en hiss/diss eller något annat skojj.
Kram!


Bad update

Jag vet, ni fick ingen inlägg igår, men jag kom hem jättesent och var tvungen att fixa iording mig, så jag hann inte, tyvärr.

Men allt har gått bra både idag och igår på praon och vi har gjort allt man kan tänka sig. Putsat, mockat, fodrat,släppt in/ut, tvättat krubbor, och imorgon ska vi rida. Det blir skojj. Haha, vi ska vara med i nån vuxengrupp klockan kvart över åtta på morgonen. Vi får se hur det går. :D

Red Putte idag. Det gick bra och jag tränade på att öka och minska volter. I skritten gick det jättebra i slutet. Hoppade även några språng och det gick skitbra! Han är jätterolig att hoppa, bjuder och tycker det är skojj, fast han kan typ bli osäker om det blir för högt så vi körde med sockerbitar. :D
Har tyvärr ingen bild på honom så får se till att skaffa det.

Kram!

1 praodagen

Jaha, då va första praodagen avklarad. Allt gick bra och det var ändå helt okej skojj. Vi typ mockade, ledde in och ut alla hästar, fodrade och gjorde massa andra grejer. Det kommer bli ett kort inlägg idag eftersom jag enentligen måste gå och lägga mig snart, ska upp klockan 6 imorgon, precis som idag.

Red Fridas nya häst Pedigree idag, det gick ändå helt okej för att vara första gången. Red inte så länge utan det var nog mer att känna på honom och för att Frida skulle kolla ifall jag red han bra osv. Haha, förhoppningsvis tyckte hon de xD Men en sak är störande, han har en hoppsadel och man hamnar i stolsits hela tiden! Det är verkligen inte bra, för jag vill inte förstöra min helt okejiga sits i dressyren :D

Kram!

Bilder från hoppning idag!

Här kommer lite bilder från idag! :D 

  

Gulligt!

 


Lägger in lite charmiga bilder på Lisa och Ebba också. :)
Jag vet att jag är duktig på att göra fina miner! :D
Kram!


HISSAR!

 

Idag hissar jag ryktsaker! Hur skulle vi annars hålla hästarna rena? Det hade inte gått! Det går ju inte precis att tvätta hästen varje dag. Så tack! Den som kom på denna smarta idé!


Mitt första köp!

Köpte första grejen till hästen idag. En lädergrimma + ett ludd! Så gulligt, längtar verkligen tills jag kan prova den! :D Som det ser ut nu så blir det King, måste bara provrida och om jag gillar honom så hämtar vi honom i augusti. Lägger in en bild på grimman imon då det också kommer bilder när jag hoppar Långben, som jag ska göra imorgon alltså ;) Önska mig lycka till xD

Idag har det inte hänt speciellt mycket, blev inget stall heller då Kasper har åkt... Utan bakade en citronpaj. Den ser god ut, fast jag vet inte om jag kommer våga smaka för det var ett litet scary recept, får be nån annan prova innan ;) Haha.
Köpte också ben&jerry glass idag, min första nånsin! GUD va gott de va! Kunde nästan inte slita mig från burken.

Half baked blev de!


Tänkte också berätta att jorden inte gick under idag!

Jag är inte död, tralalalalala!
Tycker vi ska ha en tyst stund för alla som tog livet av sig pågrund av detta. R.I.P

Kram!


Köpa till hästen:

 • Täcken
 • grimma (läder)
 • lindor
 • Kanske ett nytt träns. Annars blire nog att jag köper det på mässan nästa år

Sen blire såklart lite tråkigare grejer som

 

 • Hinkar (för vatten och för foder)
 • Fodertunnor
 • höpåsar
 • hönät (för transporten)


Detta tänkte jag köpa innan jag hämtar hästen, sen blir det nog mer när jag kommer på nåt mer att köpa. Och det kan jag garantera att det blir ;)

Kram!


Fredag!

Nu är det fredag igen och om exakt två veckor blir det att provrida första hästen, King, som han heter. Det kommer bli sjukt roligt och jag längtar verkligen!

Hade Citizen idag också och det gick bra. Gulliga ponnyn låg ner igen, fast denna gången åt han inte samtidigt... Haha! Det va de sötaste!

Vad jag vet är väl alla på Veronica Maggio just nu, själv kunde jag inte gå dit för att jag skulle till stallet :-/ Men men, ibland måste man offra sig, eller offra lät lite överdrivet, men ni fattar ;)

Vet att detta blev ett tråkigt inlägg men jag har inte så mycket att skriva om. Det kommer garanterat bli mer och roligare inlägg i auguti.

Kram!

 


Lillie <3


Nu sticker jag till skolan

Tänkte slänga in ett litet inlägg innan jag sticker till skolan.
Fredagar är en chilldag så det kommer nog gå fort. Ska också ta Citizen idag, mer om det sen.

Kram!

 


Två stall

Idag när jag kom hem stressade jag iväg till billdal för att rida lektion där. Jag hade Dunder och vi tränade på lite olika grejer. Det gick helt okej i början och det blev bättre och bättre. Sen i slutet gick det sjukt bra och jag är svinnöjd! Fast han va lite jobbig i galoppen för han typ sköt in inre bakbenet innanför spåret... Askonstigt, men det var bra, för då kunde jag träna på att skjuta in den igen ;)

Sen stack jag til K-stallet för jag skulle ta Julle igen eftersom ägaren blivit sjuk, stackare... Hon var snäll och det gick helt okej när jag red. Tränade inte på något speciellt eftersom det var trejde gången jag red henne, så det blev lite `rida runt i paddocken och slöa´ ridning :) Haha. :D

Provet jag skrev idag tror jag inte allt gick bra. Speciellt inte en del som jag det att jag har fel på, för jag ändrade från rätt till fel bara för att jag trodde de va rätt, men sen kom jag på att de va fel. Krångligt? Haha, inte jättebra på att förklara :D

Natti!

Kram!


9 timmar i stallet- Göttans!

Har varit i stallet 9 timmar idag, de e helt sjukt! Som tur e så hade vi studiedag så jag kunde vara med när Kasper åkte... Lilla plutten, men han var snäll och allt hade gått bra.

Har även hittat en häst jag kanske ska provrida, och ja, det är en häst. Hela 163cm i manken, galet! Det kommer bli sjukt kul, fast vi kommer behöva åka till Uppsala för att provrida. Hm... Nejdå, inte alls långt. Kommer bara ta mer än 5 timmar på vägen dit, sen lika mycket tillbaka. Men det är det så värt.

Nu måste jag plugga på svenska, för vi ska ha prov imorgon.
Vi hörs alla! :D

Kram!


Kolla domma! Underbara! :D

http://www.youtube.com/watch?v=YfLYFqU_q5Q

http://www.youtube.com/watch?v=94CFTbFhuj8Den första är klart bäst !

Kram!

Lessen, glad, lessen, glad

Nu är jag glad för jag har hittat en asbra hyra-hem-sida-sak-grej. Har mejlat lite frågor och så så jag hoppas det går brait, annars får jag leta vidare eller ta mitt första alternativ, eller antagligen kommer jag provrida där men ändå ;)

Innan var jag lessen, för Kasper-plutt-snutt-söt-nutt-gull-hästen åker imorgon och jag VILL INTE DET! Kommer sakna han enormt! Inte tänka mer på det...

Iaf, kommer inte hinna skriva så långt inlägg pga, lite tid. Måste städa mitt rum och göra massa andra grejer. Om det funkar kommer det upp en film när jag red Kasper idag, om ni inte fattar så bockadde han, snutteplutten! :D

Kram!


Grönt är skönt ;)

Produktbild Ser ni vad jag visar? Den sjukt snygga matchningen såklart! Fast jag vill inte ha huva, utan lindor ist. Snyggt? :D
Grönt är skönt ;)

Kram!

Längtar!

Nu längtar jag så sjukt mycket tills jag ska provrida och hämta hästen. Längtar också sjukt mycket tills jag ska åka och köpa grejorna. Jag och en annan har bestämt oss för att matcha. Båda har en likadan grön tröja som ni kanske har sett på bilder när jag rider, och vi tänkte köpa grönt schabrak, gröna lindor och grönt pannband, så himla gulliga kommer dom bli! :D

Hade Kasper idag och jag å Frida red ut, det var verkligen jätteskojj! Var kanske ute en timme-en och en halv ;) Red runt sjön och hästarna var PIGGA! Så himla söta!  

Innan jag glömmer det ska jag gå och plugga på so:n

Kram!


Vad har alla emot hästar egentligen?

Hör ofta kommentarer som ``håller du på med HÄSTAR´´ ``haha, hur kunde du ramla av en häst`` eller varför håller du på med hästar, de är ju skittöntigt!´´

Sånt gör mig så himla arg! Vad har dom att säga till om egentligen? Dom flesta som slänger ur sig sånnahär kommentarer har i princip aldrig suttit på en häst, gått in i ett stall eller överhuvudtagit inte sett en häst i verkligheter. Ännu minre tagit på en. Jag tror att dom säger allt av osäkerhet, att dom egentligen inte vågar göra dessa grejer, för hästar är ju trots allt en sjukt stort djur och om dom vill så drar dom iväg, vi kan inte stoppa dom då.

Om ni vill höra min åsikt så är det så himla fegt att kommentera så, för när man sen säger, vad har du att säga till om? skulle du våga sätta dig på en häst? Då får man till svar, ja, de e väl klart. Men om man då svarar, komdå så går vi. Då blir dom osäkra och hittar på nåt annat

Så ni som vet med er att ni sagt att hästar är töntigt så tänk om. Skulle nu våga ta hand om och sköta ett djur som har egen vilja och väger över 500 kilo? Skulle ni våga sätta er på en galen häst som stegrar och bockar? Och skulle ni vilja riskera ert liv för en sport? Skulle inte tro det! För det är trots allt flera som dött pga av just hästar!

 

Tänk nästa gång du öppnar munnen!


Dissar

Tänkte dissa kissfläckar på skimlar idag. Det säger väl sig nästan självt, inte roligt alls! Jobbit att ta bort (nästan omöjligt) och det är inte världens vackaste. Har absolut inget emot vita hästar, det är bara kissfläckarna jag tycker borde försvinna ;)

Kram!


Melodifestivalen

Såg ni melodifestivalen i torsdags? Det gjorde inte jag men vi kollade på lite bidrag på musiken, så här får ni se en ascool grej:

http://svtplay.se/t/102976/eurovision_song_contest

Tryck på denna och spela fram till 00:27:00 och så kollar ni i bakrunden på hon som håller på med sanden!

Kram!

Lördag igen! :D

Godmorgon alla! Hoppas ni sov gott inatt. Själv somnade jag i soffan igår och har vaknat minst hundra gånger inatt, men inte orkat gå upp till sängen. Så nu kanske jag har varit uppe en timme från senaste gången jag vaknade :D

Idag händer inget speciellt så förhonningsvis lägger jag upp en hiss/diss och lite annat smått och gott

Hare bra!
Kram!


Inte så mycket som hänt

Precis som det  står i överskriften så har det nästan inte hänt något alls idag. Just därför tänkte jag skriva om en supertråikig grej vi gjorde på no-labb, eller det skulle vart skojj om det funkade, men det gjorde de ju såklart inte... Iaf, vi skulle göra en kemisk reaktion genom att ta vatten och sätta i sodium (vet inte va de heter på svenska) och då skulle det bli en explosion. Vi gick ut på skolgården och typ sa till alla som var där att backa aslångt och vi hade skyddsglasögon och förkläden på oss. Men bara för att alla förväntade sig en explosion så blev det såklart inte så, det blev bara lite rök och lite eld, inte mer än så och det var supertråkig.

Ja, det är väl egentligen allt som har hänt idag, hade också Citizen om det är intressant.

Kram!

Hoppning idag


Vi hoppade idag, eller det var markarbete, och jag hade Corona. Såhär såg banan ut: först ett varv på volten till vänster, sedan till dom två hindrena på långsidan följt av ett varv på volten till höger. Sedan skulle vi hoppa diagonalen och avsluta med ett till varv på volten till vänster fast i andra varvet. Om ni inte ser det så står det ``sockerbitar, hinder och bommar´´ i hörnet längst ner till vänster.

För mig gick det inte alls bra så jag får väl skylla på att jag är dressyrryttare. Haha :D

Kram!

Tidig dag

Vi slutade tidigare idag eftersom vi har haft friidrottsdag. Det var faktiskt ganska roligt, trodde inte de i början av veckan. Det roligaste var nog att hoppa häck. Egentligen är jag livrädd för att hoppa över häckarna elr va de heter, eller jag trodde jag var, fast sen hoppa jag över en och fortsatte. Det var skitkul och jag är stolt över mig själv! :D:D
Vi sprang också 200m, 60m, hoppade höjdhopp, längdhopp och kastade kula. Det gick brabra, förutom kasta kula för jag suger verkligen på det :)

Vid fyra sticker jag till stallet och ska rida lektion, vet inte vilken häst jag ska ha eftersom vi ska byta men jag hoppas på nån rolig. Vi ska få tillbaka våra protokoll från märkesridningen förra veckan. Jag vet nästan helt säkert att det inte är bra eftersom Corona var så fjantig och jag red inte alls bra. Menmen, det är sånt man får ta ;) 

Vet nån föresten nånstans där man kan ta grönt kort? Hade varit bra att ta det nu när jag kanske ska börja åka och tävla med hästen som kommer. Hittar jag inget får jag ta de nån annan gång.

Skriver mer när jag kommer hem ikväll. 
Kram!

 
Gillar denna bilden så ni får se den igen :D <3

Vad ska jag skriva, tralalalala

Som ni kanske ser så kunde jag inte komma på vad jag skulle skriva på överskriften.

Som ni kanske sett så ska jag skaffa häst till hösten. Allt är i princip klart förutom att jag inte vet vilken häst jag ska ha. Jag kan heller inte boka provridning förrän en vecka innan midsommar. Alltså måste jag vänta, och det är jag inte bra på... Haha, inte jättebra tålamod. Längtar också sjuuukt mycket tills vi ska hämta henne/honom. Fast antagligen blir det en valack för det är bäst om jag har det i stallet jag ska stå.

Idag har jag iallafall ridit både Kaspetr och en häst som heter Juliette, hon kallas Julle. Med Kasper blev det uterill och med Julle paddocken. Var jättetrött efteråt. Fattar inte hur jag orkade igår, red 3 hästar då. Fast jag var ioförsig nästan död efteråt, men det var skojj! :D

Nu måste jag plugga NO för vi ska ha prov på fredag.
Godnatt och Kram!

OMGOMGOMG!

Måste beträtta de roligaste! Jag har nu efter många om och men, mycket tjat och ännu mer tjat så har jag äntligen övertalat dom att få skaffa häst. Eller jag ska hyra hem, men det är typ samma sak bara att man inte äger hästen. Fattar ni hur glad jag är eller? Ska boka provridning imorgon och har fixat boxplats. Nu är det på riktigt lixom, och förhoppningsvis går inget snett.

Tänkte hyra från ett ställe som heter Fenix park och det ligger i kristianstad, nånstans i skåne.

Asså jag måste klaga lite, jag fattar verkligen inte blogg.se La upp ett inlägg om hur det gick på tävlingen igår, men den har inte kommit upp och ni måste vara uttråkade! Eftersom jag kom hem sent var den det enda inlägget jag la upp och så kommer den inte. Störande!!!
Men, ska prova igen och hoppas på att det funkar.

Kram!

Tävling

Som alla vet så tävlade jag idag. Tänkte därför skriva lite om det.

Framridning: Jag tyckte framridningen gick jättebra och hon gick skitfint. Hon bjöd också bra och lyssnade fint på hjälperna. Märkte dock att hon blev lita trött. Tror att det var värmen för jag red henne inte hårt alls.
Gick igenom programmet tusen gånger i huvet också för det hade varit så himla tråkigt om jag red fel, det gjorde jag inte heller så jag antar att det lönade sig :D

På banan: På banan sket sig allting, hon spände sig, lyssnade inte på hjälperna och var allmänt seg. Fick iallafall två åttor och några sjuor vilket jag är helt okej nöjd med. Fick också en femma som jag inte gillar, men vad ska man göra, ta de och se glad ut ;) Men iallafall, är inte alls nöjd med min ritt, men jag har nåt att förbättra och det är bra.

 

Resultat: Efter min ritt så trodde jag verkligen inte att jag hade någon chans överhuvudtaget. Men så kollade jag på datorn där dom skriver vem som ligger etta i nuläget, om alla fattar? iaf, då låg jag etta för tillfället och det gjorde mig såklart glad, men eftersom jag bara var åtta start av 19 så var jag nästan helt säker på att någon skulle gå om mig, speciellt dom som går i dressyrspecialen. Men jag höll min plats och mina 68 procent gjorde att jag vann hela lektionsklassen! Så himla stolt! :D:D:D:D Domaren sa att det såg jättefint ut och att vi såg samspelta ut. SKOJJ! :D

Här kommer lite bilder:

 

Laddar in fler blider när jag fått dom. Har en speciell i huvet som jag vill att ni ser.

 

Kram!


Stressig dag

Idag har det verkligen varit en stressig dag. Först upp vid 8 för att ta Kasper. Klättrade honom idag och det gick så himla bra! Han jobbade med ryggen asmycke och efteråt var han skitmjuk. Känner också att jag är nöjd med min ridning för en gångs skull.

Sen skulle vi äta lunch och efter det stack jag och Sara till Börjes och Svensk ridsport. Där köpte jag en hårnät med rosett och en grej så de ska se ut som att man har en skjorta under kavajen. På Börjes hade dom tvåårsjubileum så där köpte jag ett bett och tog en tårtbit. Supergott även om jag inte är så förtjust i jordgubbssylt.

Sen bar de av till Billdal för mötet och nu är jag hemma igen. Ska snart äta tror jag sen blire nog att gå å lägga sig för imorgon ska jag upp tidigt. Antar at jag kommer glömma allt och måste åka tillbaka. Så likt mig! xD Haha en gång än rjag skulle åka till stugan på julen så glömde jag min vinterjacka OCH mössan, just då var det kanske 30 minusgrader ute så det var inte så bra. Ja, det säger väl de mesta, jag glömmer saker och det kommer jag nog göra imon också :D

Kan lägga upp lite bilder från när jag klättrade idag när jag får dom
Kram!


Förresten smet Kasper idag när jag skulle öppna boxdörren, han bara sprang ut, utan grimma eller nånting. Så jag fick springa efter och blockera vägen. Haha charmiga hästen! :D


Håll ut!

Håller på att skriva om mina framtidsdrömmar. Den kommer upp så fort jag är klar! Förhoppningvis kommer en liten film på mig och Kasper också :D

 

Kram för en stund!


Tidsinställt- skulle egentligen komma upp i morse

Just precis NU går jag till bussen. (7.15) Sem går den vid 26 över. Ingen sovmorgon idag inte, meeen det spelar ingen roll för idag är det chilldag!
Längtar så himla mycket för ikväll, Sara ska ju sova här då. Det kommer verkligen bli jätteskoj. Vi tänkte kolla på flickan som lekte med elden och luftslottet som sprängdes.
Fast först ska jag till stallet och ta Citizen och sén ska jag filma en grej, men det är bra för Sara skulle på n´ån grej och om jag går till stallet slipper jag sitta och tråka ihjäl mig! :D Stackars er som måste läsa detta, men tänkte att ni ville ha lite att läsa medans jag är i skolan.

Kram!
En liten hästbild också eftersom det är en hästblogg. :D

Mina framtidsdrömmar

Tänkte skriva om mina framtidsdrömmar som önskat.

 

Först och främst vill jag komma in på ett bra gymnasium. I nuläget blir har jag tankarna på ett gymnasium som verkar ganska intressant där ridning är en del av schemat och undervisningen. Kommer jag inte in där har jag ingen plan B utan får ta det som det kommer. Som ni kanske fattar så vill jag bli nåt med djur, kanske veterinär eller liknande. Men det är ett ganska långsiktigt mål.

För just nu är nog målet att hyra hem eller kanske köpa och sedan tävla lite högre klasser, i dressyr då såklart ;) Eller köpa blir nog också ganska långsiktigt men hyra hem vill jag göra till hösten och hoppas på att det kommer gå. Sen är väl dom flesta målen att atarta den och den klassen och bli placerad ganska bra osv. Sen har jag såklart ganska töntiga mål, enligt mig, som typ aa, nu kommer jag inte på något bara för det xD Haha

Jag skrev faktiskt en lista den 1/1-2011 som jag inte för öppna förrän den 1/1-2012. Och däri står det saker som jag vill ha gjort under hela året. Målet med listan är att uppfylla så många som möjligt såklart. Skrev ner kanske tio punkter och kommer knappt ihåg någon, fast det är poängen för man vill ju bli överraskad när man öppnar den.
Jag tycker ni ska göra samma sak för det är ganska roligt :D

Kram!


Störande!

Hade lagt in ett tidsinställt inlägg men den har inte kommit upp! Såå himla störande. Kan ju inte lägga upp den nu heller för den var typ anpassad för att komma in just då. Aja, thats life, shit happens, och allt man nu säger.

Men nu ska alla vara glada, för Sara är här och vi ska ha bäst! Ska berätta en liten rolig historia som hände i stallet men den kommer sen. Läääängta! Haha xD Detta var bara en aptitretare.

Kan säga att det handlar om skenande Kasper.

Märkestagesridning

Som alla vet så skulle jag rida upp för ett märke idag. Det gick verkligen jättedåligt! Corona (hästen jag hade) tyckte domarna var jätteläskiga och vägrade gå nära. Sen sitter det en whiteboard-tavla på väggen som hon trodde skulle hoppa på henne och vägrade gå förbi där. Det blev tvärstopp och sen kastade hon sig bakåt. Lite tråkigt med tanke på att jag redan börjat rida programmet. Hoppas bara att det inte blir för mycket avdrag...
Det tråkigaste var nog att det gick skitbra på framridningen. Hon bjöd bra och gick väldigt fint. Haha, okej nu ska jag inte skryta MEN det var en mamma som kom fram till mig och sa att jag rider väldigt bra och att jag är den ända som har fått Corona i form. det gladde mig såklart! :D:D

Sen måste jag också berätta att brandlarmet gick på skolan idag, igen. Den gick även iförrgår tror jag att det var. Fast då var det en övning, idag kom brandmännen. Som tur var så brann det inte. Haha, fick lite panik för min mobil låg i mitt skåp och jag kan inte leva utan den. Dom flesta som känner mig vet att jag är sms-beroende, vilket kanske inte är så bra, men det är liksom ett sätt att hålla sig uppdaterad. Precis som facebook för andra. Lite konstig dedär men så är det :D

Eftersom det var en som ville att jag skulle skriva om mina framtidsdrömmar så tänkte jag börja skriva på den nu så kommer den nog upp imorgon eller i bästa fall ikväll.

Kram!


CoronaEftersom ni redan sett Corona-bilden slänger jag in en på Lillie också :D


Uteritt

Red ut med Frida idag igen. Fast denna gången lite kortare. Slingan fick det bli och allt gick bra. Fast de va lite skrajjsit ibland för dom sköt heeela vägen. Tror att det ligger en skjutbana i närheten men det var ändå läskigt ifall hästarna skulle skena nerför S- backen. Det är en backe som är som ett S och sen är det trappsteg i hela backen och den går neråt, så därför hade det inte varit jätteroligt om dom skenade ner där.

Just nu har jag inget att göra. Sitter och slappar. Har inga läxor vad jag vet, eller dom vi har har jag redan gjort, så aa, vad ska jag göra?

Aja, kanske skriver ett till inlägg sen
Kram!

Hästtidningar

Eftersom ni inte skrev vad ni ville att jag skulle skriva om så valde jag. Det blev hästtidningar.

När man är liten kan det vara skoj att läsa serierna i en hästtidning, även göra testarna och skratta åt Mulle. Det har jag absolut inget emot, förutom att dom är för mindre barn och det förstår jag. Men, det jag inte riktigt gillar är att dom antar förväntar sig att man har egen häst. Dom har tävlingar där man kan vinna schabrak, reflexbröstor och massa andra hästgrejer man oftast inte köper om man inte är hästägare. Det tycker jag är lite dumt eftersom det antagligen är fler som inte har en häst som läser tidningarna än det är som har.

I vissa tidningar har dom också olika ``roliga saker man kan göra på vintern´´ elr sommarn, beroende på årstid. Där står det oftast att man kan rida ut i snön, eller bada med sin häst. För mig just nu är det inte så att jag inte kan göra domma grejerna, men det har varit så. För när man enbart gick på ridskolan fick man aldrig rida ut på vintern eller bada på sommaren om man inte var på ett ridläger.

 

Sen kan jag självklart tycka att det är roligt med sånna tävlingar eller tips. Det kan ju faktiskt vara så att  man vinner och då blir man ju såklart inte ledsen.

 

Detta blev ett litet inlägg om en stor grej.

Som alltid så frågar jag: Vad tycker ni? Har jag helt fel?

Kram!

 


(Jag syftar inte på någon speciell tidning)

Har prenumererat på Min häst ett tag och tycker den är bra, just därför tog jag denna bild. :D


Grejer jag kan skriva om:

 • Ett helt vanligt inlägg
 • hiss/diss
 • en gästbloggare kan skriva nåt (om jag får tag på någon)
 • Vad jag tycker om en speciell hästtidning
 • mina framtidsdrömmar
 • Vad jag gör om 10 år
 • Tankar om något jag uppmärksammade idag
 • Något annat skojj- något ni vill att jag ska skriva om


Lägger upp detta lilla inlägg för att ni ska ha lite insperation om vad jag kan skriva om, självklart är det insperation för mig också och jag kan med tiden lägga till grejer eller stryka över det jag skrivit om. Smart, eller vad? Vissa saker kan jag självklart skriva flera gånger om. Tex: vanligt inlägg, hiss/diss och gästbloggare.

Kram!


Vad tycker ni?

Vad tycker ni om den blåblommiga bakrundsbilden? Är den jobbig att titta på eller ha i bakrunden? Kommer prova flera, men vill veta om jag kan ha denna som ett alternativ. Kommentera!

 

Kram! :D


Liten break!

E hemma efter en dag i skolan. Tänkte ta en liten paus innan jag sticker till stallet för att rida lektion och sen rida ut med Långben å Citizen och klättra. Det blir skojj. Har också Citizen idag så det blir fullt upp :D Sen blire hem igen och städa+läxor. Haha, hur jag ska hinna vet jag inte, men på nåt sätt kommer det gå!

Tänkte också berätta att jag kanske får hit en kompis på fredag som ska sova över. Sen på lördagen (eftersom hon också är hästintresserad) så ska hon hänga med till stallet när jag tar Kasper och sen ska vi åka till någon hästaffär. Antagligen svensk ridsport och börjes. Då tänkte jag köpa ett hårnät som första grejen eftersom det inte fanns på stället jag var igår. STÖRANDE! Menmen, det finns nog där, eller det måste finnas där, annars vet jag inte vad jag ska göra... Får köra med tofs bara då, det har jag faktiskt gjort på alla andra tävlingar jag varit med på. (Hade mycket längre hår också då som ni sett på tidigare bilder)

När jag kommer hem, om jag har tid, tänkte jag lägga in ett längre inlägg om något. Vad vill ni att jag ska skriva om? Kanske svara på en fråga? Eller något annat roligt ni vill veta? Om ni inte kommenterar kommer jag bara på något, så får vi hoppas att ni vill läsa om just det.

Tog bilden från google

Kram så länge! :D


Justeja

Hade Långben idag och det gick fint.
Innan jag stack till stallet var jag och pappa å köpte ett par sporrar och ett par vita ridhandskar. Är jättenöjd med mitt köp! Tänlte egentligen också köpa ett hårnät, men det fanns inga... Så hima tråkigt.

Just nu sitter jag bara och slappar typ, jag pluggar lite också. Vi ska nämligen ha ett förhör imorgon på tsunamis tror jag. Men det var inte så mycket så jag hoppas det går bra :D

Justeja, glömde ju berätta att jag också satt in så jag har ramar runt alla bilder och att jag vet hur man vattenstämplar utan att använda photoshop. (Vet inte om jag redan skrivit nåt av de) Så himla stolt. Kan lägga in en bild så ni får se hur det blev.Några hästar vi hade i stugan för några år sen. ;D

Kram!

TITTA VAD JAG LYCKATS GÖRA! :D

Ser alla?! Jag har lyckats lägga in en bakrund och göra nåt där ni ser överskriften. Okej, jagvet att de ser lite konstigt ut men jag provar fortfarande massa alternativ. Just nu är jag bara nöjd med att jag lyckades :D HAHA! :D

Aja, nu ska jag försöka sova bort min hemska förkylning.
Kram!


..

Ska bara prova en grej :D


Stallet idag

Var uppe i stallet idag en snabbis och gjorde inget speciellt. Bara lajjtade omkring och hjälpte en med att hoppa. Det gick bra.

Tänkte lägga upp programmen tills tävlingen med det funkade inte :-/ Synd...

Det blev ett kortelikortkort inlägg men det klarar ni nog ;) :)
Kram!


Fia får stå för dagens bild <3

DissarIdag dissar jag leriga hagar. Speciellt om man har en vit häst, hm... behöver jag säga så mycket? Men det blir iaf jättejobbigt med leran. Man måste nästan spola hästen varje dag. Men vad ska man göra? är den lerig så är den, och det är inte jättelätt att hålla den torr på hösten. Hursomhelst så blir detta dagens diss :D

Kram!

Godmorgon godmoorgon hör fåglar sjunga glatt...

Godmorgon allihopa!
Skriver ett litet kort inlägg som en uppvärming inför ikväll. För då kommer en hiss/diss, ett vanligt inlägg om dagen och så lägger jag upp programmen jag ska rida.

 

Idag har jag inte så mycket inplanerat, men jag ska gå till stallet för att prova en kavaj som jag redan nämnt och så tänkte jag låta marsvinen vara ute lite. Det kommer dom nog uppskatta :D


Hörs senare, Kram!


RSS 2.0